Продукти за 4 порции:
- 500гр. кайма
- 2-3 моркова
- 1 стрък праз
- 2 печени чушки
- 100гр. карфиол
- 1 ч.ч. доматен сок
- чубрица
- риган
- кимион
- червен и черен пипер
- чесън на прах
Праза, морковите, чушките и карфиола се задушават под капак, докато омекнат напълно, заедно с червения пипер и чесън на прах. През това време се измесва каймата с чубрица, риган, черен пипер и чесъна и се оформят 8 кюфтета. Когато зеленчуците са готови се пасират и се прибавя водичка и доматения сок. Когато заври се пускат кюфтетата и се варят на бавен огън без да се бъркат в началото. Така ястието къкри, до пълна готовност на кюфтетата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар