Продукти:
- 4 патладжана
- 4 с. л. зехтин
- 1 глава кромид лук
- 300-400 г гъби
- 3 домата
- 6-7 стръка магданоз
- 150 г кашкавал
- сол на вкус
Патладжаните се разрязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава. Лукът се нарязва, гъбите и доматите се нарязват на парчета. Лукът се запържва в тиган със сгорещено олио. Слагат се гъбите, разбърква се и се добавят вътрешността на патладжаните, нарязаните домати и подправките. Патладжаните се пълнят с готовата плънка. Пълнените патладжани се подреждат в намазнена тава, в нея се налива малко вода, след което се запечтва с фолио. Поставят се в предварително загрята фурна и в началото се пекат покрити, след това фолиото се отстранява. Към края патладжаните се изваждат, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат във фурната, за да се запече кашкавалът.
Няма коментари:
Публикуване на коментар