събота, 31 януари 2009 г.

Пълнен патладжан (от Перфектната вечеря)

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:

  • 4 патладжана
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 глава кромид лук
  • 300-400 г гъби
  • 3 домата
  • 6-7 стръка магданоз
  • 150 г кашкавал
  • сол на вкус
Приготвяне:

Патладжаните се разрязват на две по дължина и вътрешността им се издълбава. Лукът се нарязва, гъбите и доматите се нарязват на парчета. Лукът се запържва в тиган със сгорещено олио. Слагат се гъбите, разбърква се и се добавят вътрешността на патладжаните, нарязаните домати и подправките. Патладжаните се пълнят с готовата плънка. Пълнените патладжани се подреждат в намазнена тава, в нея се налива малко вода, след което се запечтва с фолио. Поставят се в предварително загрята фурна и в началото се пекат покрити, след това фолиото се отстранява. Към края патладжаните се изваждат, поръсват се с настърган кашкавал и се връщат във фурната, за да се запече кашкавалът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer