събота, 31 януари 2009 г.

Пълнени тиквички с царевица и сирене

От Готварския форум на БГ-Мамма
  • 4 средно големи тиквички
  • 1 стрък лук
  • 200 гр.сирене
  • 200 гр.консервирана царевица
  • 4 стръка копър
  • 4 с.л. олиo
Тиквичките се разрязват наполовина, след което се бланшират 3 мин. в кипяща вода. Охлаждат се и се издълбават. Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, след което се добавя вътрешната част на тиквичките. Сместа се задушава 5 мин. В съд се смесват сиренето, копърът, задушената смес от лук и тиквички и накрая-царевицата. Тиквичките се пълнят с получената смес, след което се нареждат в тавичка и се пекат 15-20 мин. до получаването на златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer