събота, 31 януари 2009 г.

Яхния от патладжани

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 3-4 патладжана
  • 2 глави кромид лук
  • 7-8 средно големи домата
  • 3/4 ч. ч. олио
  • 1 китка магданоз
  • 10 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 7-8 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 супена лъжица оцет
  • сол на вкус

Патладжаните се обелват, нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят да се отцедят. След като пуснат водата си, се задушават в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Прибавя се червения пипер, нарязаните домати, скилидките чесън, дафиновия лист, оцета, черния пипер и скълцания магданоз. Посолява се, сместа се разбърква, пресипва в тава и запича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer