От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 3-4 патладжана
- 2 глави кромид лук
- 7-8 средно големи домата
- 3/4 ч. ч. олио
- 1 китка магданоз
- 10 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 7-8 зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 супена лъжица оцет
- сол на вкус
Патладжаните се обелват, нарязват на кубчета, посоляват се и се оставят да се отцедят. След като пуснат водата си, се задушават в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Прибавя се червения пипер, нарязаните домати, скилидките чесън, дафиновия лист, оцета, черния пипер и скълцания магданоз. Посолява се, сместа се разбърква, пресипва в тава и запича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар