От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти за 4 порции:
- 1 кг карфиол
- 1/2 пакетче краве масло
- 1-2 супени лъжици растително масло
- 1 лимон
- 4 супени лъжици галета
- магданоз, сол
Почистеният от зелените листа и кочана карфиол се накъсва на цветчета, измива се, залива се с 1 чаена чаша топла подсолена вода, към която е прибавено растителното масло, и се сварява на тих огън (около 20 мин). Карфиолът се отцежда в сито (отварата се употребява за супа или за сос), разпределя се на порции в затоплени чинии, залива се със запържената в маслото галета и се наръсва със скълцан и посолен магданоз. Към всяка порция се поднася по 1/4 лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар