От Готварския форум на Бг-мамма
- Пържоли свински (може и с пилешки или телешки)
- подправки
- 100 мл. вино
- 100 мл. бира
- 100 мл вода
- 2-3 с. л. соев сос
Плънка:
- кисели краставици - нарязани ситно
- моркови - нарязани ситно
- гъби - и те на ситно
- лук - на ситно
- кайма - може и без нея
- подправки на вкус
Пържолите се начукват до тънко. Овкусяват се с подправки по желание. В края на широката страна се поставя плънка от : задушените гъби, кайма - без нея може, моркови, лук в малко олио, накрая се прибавят и краставичките. Пак се слагат подправки. Завива се на стегнато руло. Най-добре е да се закрепят с клечки, да не се отварят, а може и да се завържат с дебел конец, който след изпичането да се премахне. Нареждат се в тавичка със затворената страна надолу, наливат се течностите, тавата се захлупва с друга, или се затваря с фолио и се пече на слаба фурна около 2ч.
Няма коментари:
Публикуване на коментар