петък, 30 януари 2009 г.

Стар фасул със зехтин в тава

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг фасул
  • 1-1/2 ч. чаша зехтин
  • 10 глави лук
  • 2 лъжици доматено пюре
  • сол, сух магданоз и джоджен
  • няколко малки червени чушлета
  • 1 лъжичка червен пипер

Фасулът се накисва в студена вода и на другия ден се сварява. Към края се посолява. Прецежда се. 6 глави лук се нарязват на филийки. В тавичка се редят пласт лук, пласт фасул. Залива се със запръжка, приготвена от зехтина, нарязания на ситно останал лук, размитото пюре, червен пипер, магданоз и джоджен. Отгоре се нареждат малките чушлета и се пече на фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer