От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 4-5 тиквички
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 1/2 глава целина
- 1/2 глава чесън
- 3-4 домата
- по 1 връзка магданоз и копър
- 1 лимон
- 1/2 ч. ч. олио
- 1 дафинов лист
- черен пипер
- сол
Нарязват се ситно морковите, лука и целината и ги задушаваме в мазнината и малко вода. Прибавяме нарязаните на кубчета тиквички. Продължаваме задушаването. След омекване на зеленчука добавяме и скилидките чесън. Пускаме дафиновия лист.Посоляваме и изсипваме сместа в тава. Покриваме с нарязани домати. Слагаме и 4-5 тънки резенчета лимон. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър и печем в умерена фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар