сряда, 28 януари 2009 г.

Спанак с яйца на фурна

Продукти:

  • 500 гр. спанак
  • 6 яйца
  • 1 връзка зелен лук
  • 2 големи глави лук
  • 5 - 6 с.л.олио магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:

Измитият и нарязан спанак се попарва във вряща вода, докато омекне и си промени цвета. Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, след което се смесва с отцедения спанак. Ястието се поръсва с черен пипер и се задушава в 1 ч.ч. вода, докато спанакът остане само на мазнина. Печем спанака в предварително загряна фурна около 10 минути, в намазнена тавичка. Отгоре го заравняваме и чукваме целите яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer