Продукти:
Орзото е вид дребна паста, прилича на ориз
- 2 ч.л. зехтин
- 1 ч.ч. гъби на филийки
- 1/2 ч.ч. лук нарязан на ситно
- 2/3 ч.ч. орзо
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1/2 ч.ч. настърган морков
- 1 ч.л. майорана
- щипка черен пипер
- 2 ч.ч. розички броколи
Приготвяне:
Сгрейте мазнината в тиган. Задушете гъбите и лука, докато омекнат. Добавете пастата. Оставете на котлона още 2 минути, или докато пастата покафенее. Внимателно добавете пилешкия бульон, моркова, и подправките. Оставете сместа да заври, след което оставете да къкри около 15 минути. Пастата не бива да се разварява. Отстранете съда от огъня и изсипете броколито. Покрийте с капак и сервирайте след 5 – 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар