сряда, 28 януари 2009 г.

Орзо с броколи

Продукти:

Орзото е вид дребна паста, прилича на ориз
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 ч.ч. гъби на филийки
  • 1/2 ч.ч. лук нарязан на ситно
  • 2/3 ч.ч. орзо
  • 2 ч.ч. зеленчуков бульон
  • 1/2 ч.ч. настърган морков
  • 1 ч.л. майорана
  • щипка черен пипер
  • 2 ч.ч. розички броколи

Приготвяне:

Сгрейте мазнината в тиган. Задушете гъбите и лука, докато омекнат. Добавете пастата. Оставете на котлона още 2 минути, или докато пастата покафенее. Внимателно добавете пилешкия бульон, моркова, и подправките. Оставете сместа да заври, след което оставете да къкри около 15 минути. Пастата не бива да се разварява. Отстранете съда от огъня и изсипете броколито. Покрийте с капак и сервирайте след 5 – 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer