т Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 2 чаени чаши фасул
- 1/2 ч. чаша олио
- 1-2 броя моркови
- парче целина
- 1 суха червена чушка
- 2 домата или 1 супена лъжица доматено пюре
- 1-2 глави лук
- джоджен, сол, червен пипер
- 3-4 малки люти чушки (по желание)
Измитият фасул се залива със студена вода (може и предварително да е накиснат) и се вари заедно с нарязаните на ситно моркови, целината, чушката и част от лука. Водата не бива да е много. Ако трябва, се долива. Прибавя се и малка част от олиото, за да се свари по-бързо фасулът. Посолява се, когато зърната са омекнали и водата е "размътена". Продължава да увира, като през това време се прави Запръжката. В сгорещената мазнина се пържи останалият лук, прибавят се червеният пипер и доматите (дом. пюре), нарязани на ситно. Сместа се излива върху сварения фасул, разбърква се и ври още 5 минути на тих огън. Отстранява се и се поръсва с джоджен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар