петък, 30 януари 2009 г.

Яхния от стар фасул

т Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 чаени чаши фасул
  • 1/2 ч. чаша олио
  • 1-2 броя моркови
  • парче целина
  • 1 суха червена чушка
  • 2 домата или 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1-2 глави лук
  • джоджен, сол, червен пипер
  • 3-4 малки люти чушки (по желание)

Измитият фасул се залива със студена вода (може и предварително да е накиснат) и се вари заедно с нарязаните на ситно моркови, целината, чушката и част от лука. Водата не бива да е много. Ако трябва, се долива. Прибавя се и малка част от олиото, за да се свари по-бързо фасулът. Посолява се, когато зърната са омекнали и водата е "размътена". Продължава да увира, като през това време се прави Запръжката. В сгорещената мазнина се пържи останалият лук, прибавят се червеният пипер и доматите (дом. пюре), нарязани на ситно. Сместа се излива върху сварения фасул, разбърква се и ври още 5 минути на тих огън. Отстранява се и се поръсва с джоджен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer