петък, 30 януари 2009 г.

Банско барото

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:
  • лозови листа
  • 1 пакетче масло
  • сол
  • черен пипер
  • свинско контра филе
  • джоджен на клонки
  • 1 бутилка бяло вино
  • скилидки чесън
  • нарязани на филийки
  • магданоз
Всеки лозов лист се намазва с масло, посолява се и се слага смлян черен пипер. Слага се и парче свинско, предварително нарязано (с големина на кибрит) , отгоре филийка чесън и щипка магданоз.
Свиват се сърмички. Нареждат се в глинено голямо гювече. Отгоре се допълва с клонки джоджен и се налива бяло вино няколко пръста под ръба.
Капака се запечатва с тесто (само вода и брашно до твърдо тесто).
Пече се в силна фурна до завиране, после на слаб огън приблизително 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer