- 10 - 12 по - едри камби
- 1 средно голяма тиквичка
- 150 - 200 гр. гъби
- 1 голям морков
- 1 голяма глава лук
- 1 силидка чесън
- 600 гр. кайма
- сол
- магданоз
- съвсем малко джоджен
- червен пипер
- чубрица
- 3 - 4 л. олио или зехтин
Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се слагат в сгорещената мазнина. Като се позапържат се добавя каймата, предварително разбъркана с малко вода. Слагат се солта, червеният пипер и чубрицата. След това се добавят тиквичките, морковите и гъбите, нарязани на ситно. Позапържват се 5 - 6 мин., като се разбъркват често. След като омекнат морковите се сваля от огъня и се добавят магданоза и джоджена.
Със сместа се пълнят камбите и се пекат в предварително загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар