петък, 30 януари 2009 г.

Пълнени камби с кайма и зеленчуци

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 10 - 12 по - едри камби
За плънката:
  • 1 средно голяма тиквичка
  • 150 - 200 гр. гъби
  • 1 голям морков
  • 1 голяма глава лук
  • 1 силидка чесън
  • 600 гр. кайма
  • сол
  • магданоз
  • съвсем малко джоджен
  • червен пипер
  • чубрица
  • 3 - 4 л. олио или зехтин
Камбите се почистват от семената и се осоляват отвътре. Подреждат се в тавичка.
Лукът и чесъна се нарязват на ситно и се слагат в сгорещената мазнина. Като се позапържат се добавя каймата, предварително разбъркана с малко вода. Слагат се солта, червеният пипер и чубрицата. След това се добавят тиквичките, морковите и гъбите, нарязани на ситно. Позапържват се 5 - 6 мин., като се разбъркват често. След като омекнат морковите се сваля от огъня и се добавят магданоза и джоджена.
Със сместа се пълнят камбите и се пекат в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer