петък, 30 януари 2009 г.

Стефато

От сайта на Бон Апети
  • 1 кг телешки шол
  • 3 глави лук
  • 1 ч. ч. доматен сок
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 пакетче масло
за шпиковане:
  • 1 глава чесън
  • 5–6 дафинови листа
  • 10 зърна карамфил
  • 1–2 ч. л. канела
Месото се слага в тенджера с топла вода, докато омекне.
Обелените скилидки чесън се овалват в канелата и месото се шпикова, като заедно с чесъна се слагат карамфилът и дафиновите листа.
Маслото се разтопява и в него се запържва шпикованото месо от всички страни до зачервяване. Добавят се нарязаният наедро лук, доматеният сок и част от бульона, в който се е варило месото. Оставя се да се задушава час – час и половина на тих огън и ако е нужно, се долива от бульона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer