Продукти:
- 6 пилешки филета по 100 гр.
- 100 гр. масло
- 3 моркова
- 1 праз
- 1 бяла ряпа
- кетчуп
- черен пипер, сол, магданоз, лимонов сок
Морковите и ряпата се настъргват на ситно, а празът се реже на дребно. Маслото се разтопява и с него и с кетчупа се намазват филетата от двете страни. Посоляват се и се подправят с черен пипер. От фолио се режат 6 големи квадрата, като върху всеки от тях се постява по едно парче филе, а върху него - от зеленчуците. Фолиото се завива така, че по време на печенето да не изтича мазнината. Филенцата се редят в тавичка и се пекат в предварително загрята фурна.
Ястието се сервира с фолиото. Преди консумация се разтваря, полива се с лимонов сок и се декорира с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар