четвъртък, 29 януари 2009 г.

Ветрило от патладжан

От Готварския форум на Бг-мамма

Необходими продукти за 4 порции:
  • 2 средно големи патладжана
  • 200 гр. сирене
  • 4 домата
  • 1 глава чесън
  • мащерка
  • 100мл. олио
Патладжаните се режат напречно на филии, които не се срязват до края - около 1 см.
Изкисват се в солена вода за около час
Изцеждат се от водата и се измиват.
Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
Поръсва се с мащерката, а може и без нея.
Залива се с олиото и 100 мл. вода
Пече се в тавичка с капак или фолио около 1 ч. на 200 градуса.
Накрая се настъргва с кашкавал и запича за около 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer