четвъртък, 29 януари 2009 г.

Задушени тиквички

От Готварския форум на Бг-мамма

Необходими продукти:
  • 4 малки тиквички
  • 1 консерва домати, или 600гр. пресни (но меки)
  • 3 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 1 к.ч. олио
  • магданоз, копър, сол на вкус.
Тиквичките се режат на кръгчета и се нареждат в тавичка с капак - общо на 3-4 реда. Между всеки от тях се поръсва с нарязания на ситно лук и чесън - разпределен на 3 части и се залива с по една чаша от пасираните домати или по-гъст доматен сок. Отгоре се посипват нарязаните зелени подправки, затваря се с капак (или друга тава) и се пече около час и половина на 200 градуса. Когато се отвори, ако е останало сравнително рядко (това зависи от доматите или сока), се запича още малко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer