- 1 заек ( 1,5 - 2 кг.)
- 250-300 г. бекон
- масло или маргарин
- 100 мл. вино
- 100 мл. вода
- олио.
- сок от 1 лимон
- 1 чаена лъж. горчица
- 2-3 скилидки счукан чесън
- 200г. гъби (дребни)
- 300 г. малки лукчета
- 3-4 моркова
Върху подложка от найлон, хартия или текстил нареждаме 250-300 г. бекон и върху него разстиламе заешкото мариновано месо в единия му край поставяме парченца масло или маргарин и увиваме на стегнато руло заедно с бекона. Завързваме. Престоява 5-12 часа. Поставя се в правоъгълна тавичка или йенска тенджера и се залива с 100 мл. вино,100 мл. вода и се поръсва с олио. Затваря се с фолио и се пече 1 –1/5 часа на 180 градуса. След изпичането се отстранява конеца от завързването и се реже на филийки. Поднася се със гарнитурата.
Гарнитура: 200 г. гъби (дребни) се изпържват цели в малко мазнина, поръсени подправки по избор, 300 г. малки лукчета се изпържват поръсени със зеленчуков бульон – сух и 3-4 моркова нарязани на едри шайби се изпържват и леко се посоляват. При сервирането се използват и трите зеленчука.
Няма коментари:
Публикуване на коментар