От Готварския форум на Бг-мамма
Необходими съдове:
Необходими продукти:
- 1,5 кг. пиле на порции, бутчета или крила
- 2 ч. ч. доматено пюре и домат-консерва
- 2-3 кис. краставички
- 1-2 чушки - пресни, мариновани, печени - със всякакви става
- 2 глави лук
- 1 малка тиквичка
- 200 мл. вино
- 2 с. л. оцет
- 1 ч. л. бял или черен пипер
- 1 ч. л. лют червен пипер, сол - 1 ч. л.
- 2 с. л. соев сос
- щипка чубрица, щипка джинджифил, щипка мащерка - щипки от по 2 пръста
- 2 даф.листа
- 1 к. ч. олио
Пилето на порции се маринова във виното, соевия сос, оцета, за около час. Отцежда се - маринатата се слага в гювеча. Пилешките порции се запържват от двете страни за по минута. И те се слагат в гювеча, заедно с нарязания на едро лук, тиквичката на ивици, доматеното пюре, всички подправки и 100 мл. вода и олиото. Запечатва се и се пече във фурна за 2 часа. Вади се и се прибавят нарязаните на ивици кисели краставички и чушки и се връща за 10-15 минути още.
Няма коментари:
Публикуване на коментар