петък, 30 януари 2009 г.

Заек с прясно зеле

От сайта Гответе с мен - рецепта на Yosif

Продукти:
  • 1 заек (1,500 - 2 кг) заедно с вътрешностите
  • прясно зеле 3 кг.
  • растително масло 250 мл (1 и 1/4 чаени чаши)
  • домати 400 г. (5-6 бр.)
  • кромид лук 150 г. (1-2 глави)
  • червен пипер 10 г. (2 чаени лъжички)
  • чесън 3-4 скилидки
  • черен пипер и сол на вкус
В сгорещената мазнина се поставят последователно и се запържват ситно нарязаният кромид лук и зелето, нарязано на ситно. След това се прибавят червеният пипер и сол на вкус. Част от запърженото зеле се смесва със сварените и нарязани на малки парченца вътрешности, черният пипер и ситно нарязаните скилидки на чесъна. С тази смес се напълва заекът, предварително осолен отвътре и отвън. Отворът се зашива и заекът се поставя в тавичка, покрива се с останалото зеле и се пече в средно силна фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer