От сайта Гответе с мен - рецепта на YosifПродукти:
- 1 заек (1,500 - 2 кг) заедно с вътрешностите
- прясно зеле 3 кг.
- растително масло 250 мл (1 и 1/4 чаени чаши)
- домати 400 г. (5-6 бр.)
- кромид лук 150 г. (1-2 глави)
- червен пипер 10 г. (2 чаени лъжички)
- чесън 3-4 скилидки
- черен пипер и сол на вкус
В сгорещената мазнина се поставят последователно и се запържват ситно нарязаният кромид лук и зелето, нарязано на ситно. След това се прибавят червеният пипер и сол на вкус. Част от запърженото зеле се смесва със сварените и нарязани на малки парченца вътрешности, черният пипер и ситно нарязаните скилидки на чесъна. С тази смес се напълва заекът, предварително осолен отвътре и отвън. Отворът се зашива и заекът се поставя в тавичка, покрива се с останалото зеле и се пече в средно силна фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар