сряда, 28 януари 2009 г.

Мург къри (Пиле къри)

От сайта "Перфектната вечеря"
индийска кухня
  • пилешко филе или пилешки пържоли;
  • за соса:
    • 2-3 с. л. олио;
    • 1 глава лук;
    • 3-4 скилидки чесън;
    • 1 малка люта чушка;
    • 3-4 с. л. доматено пюре (2-3 домата, нарязани наситно);
    • 3-4 зърна кардамон;
    • 1/2 ч. л. лют/сладък червен пипер;
    • 1/2 ч. л. смлян кимион;
    • 1/2 ч. л. канела;
    • 1/2 ч .л. куркума;
    • 1/2 ч. л. джинджифил;
    • 1/2 ч. л. кориандър;
    • 1 ч. л. Метхи
1. Месото се нарязва на хапки.
2. Лукът, чесънът и чушката се нарязват наситно. Слагат се в тенджера и се запържват заедно с доматеното пюре и кардамона.
3. Добавят се подправките, като се разбърква често. Задушава се под капак за 4-5 минути.
4. След това се слага нарязаното на хапки месо и се запържва леко. Налива се вода, колкото да покрие месото, посолява се и се задушава на умерена температура 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer