събота, 31 януари 2009 г.

Скумрия кебап с гъби

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei

Продукти

  • 1 кг. скумрия
  • 3 глави лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 1 ч. ч. зеленчуков бульон от кубче
  • 200 г нарязани на ивички гъби
  • 1 к. ч. бяло вино
  • няколко скилидки чесън
  • зърна черен пипер и девесил 
Скумрията се почиства и се нарязва на големи парчета. Те се посоляват на вкус, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина. Отделно в нова мазнина се задушават до омекване наситнения лук и нарязания морков. Прибавят се размито във вода доматено пюре. Заливат се със зеленчуков бульон, след това се добавят гъби, 1 бяло вино, чесън, черен пипер и девесил на вкус. Слага се рибата да поври 10 минути. Всяка порция се поднася с резен лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer