От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на amei
Продукти
- 1 кг. скумрия
- 3 глави лук
- 1 морков
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 1 ч. ч. зеленчуков бульон от кубче
- 200 г нарязани на ивички гъби
- 1 к. ч. бяло вино
- няколко скилидки чесън
- зърна черен пипер и девесил
Скумрията се почиства и се нарязва на големи парчета. Те се посоляват на вкус, овалват се в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина. Отделно в нова мазнина се задушават до омекване наситнения лук и нарязания морков. Прибавят се размито във вода доматено пюре. Заливат се със зеленчуков бульон, след това се добавят гъби, 1 бяло вино, чесън, черен пипер и девесил на вкус. Слага се рибата да поври 10 минути. Всяка порция се поднася с резен лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар