вторник, 27 януари 2009 г.

Червени домати пълнени с ориз

Вземаме 5-6-по едри червени домата, измиваме ги, отрязваме им капачетата и издълбаваме внимателно с лъжичка. Нарязваме на ситно 2 глави лук, настъргваме 1-2 моркова на дребно ренде и малко гъби по желание и слагаме да се задушат в малко зехтин и 1 кафена чашка вода. Прибавяме след това 1 чаена лъжичка червен пипер и по една супена лъжица ориз на домат. Наливаме 1-1 1/2 чаша вода и оставяме ориза да набъбне. Прибавяме към ориза дребно нарязан магданоз, чубрица, сол и черен пипер. Разбъркваме сместа и пълним доматите, похлупваме ги с капачетата и нареждаме в тавичка, на дъното на която сме нарязали наситно вътрешностите от издълбаните домати. Доливаме вода която да заеме половината от доматите и ги печем на фурна.
Пълнежът може да се комбинира по ваш вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer