петък, 30 януари 2009 г.

Канелони със спанак и гъби

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:

  • 24 канелони
  • 1 пакет замразен спанак
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 жълтъка
  • индийско орехче
  • сол, пипер

за бешамела:

  • 1/2 ч.чаша брашно
  • зехтин или олио
  • 1 жълтък
  • вода (колкото е необходимо до получаване на средно гъст сос)
  • сол и черен пипер

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в зехтин (олио) и вода. Гъбите се нарязват на ситно и се слагат при лука. Като поомекнат зеленчуците, се прибавя и замразения спанак. Задушава се до пълна готовност, като се долива вода при необходимост. Накрая се добавя солта, черния пипер, ситно намачканото индийско орехче и разбитите жълтъци и се сваля от огъня.

Бешамела: В загрятата мазнина се слага брашното, бърка се до покафеняване и след това при непрекъснато бъркане се добавя вода (до получаване на средно гъст сос). Вари се десетина минути като се бърка през цялото време, сваля се от котлона, прибавя се сол, черен пипер и разбития жълтък.

Със зеленучковата смес се пълнят канелоните, нареждат се в намаслена тавичка, заливат се с бешамела и се пекат 40 минути в предварително загрята фурна го зачервяване на бешамела. По желание, когато е готово, може да се залее с 2-3 разбити жълтъка и се допича да зачервяване на жълтъците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer