Продукти:
- 1 заек
- 4 моркова
- чесън,
- лук (арпаджик)
- праз - 2 стръка
- 200 гр. бекон
- половин буркан пасирани домати
- чаша червено вино
- копър, босилек, кимион, черен пипер
- 1 тиква - кръгла и не много голяма, за да влезе във фурната
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олио.Шпикова се с чесън и морков и се нарежда в тенджерка, а върху него всички продукти (моркови, чесън, лук, праз, бекон, вино, домати, подправки) .
Оставя се да се задуши, докато всичко стане готово за ядене (около 30 мин.)
После всичко се изсипва в тиквата и се пече около 45 мин. на 180-200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар