петък, 30 януари 2009 г.

Заек в тиква

От сайта Гответе с мен - рецепта на zoia

Продукти:
  • 1 заек
  • 4 моркова
  • чесън,
  • лук (арпаджик)
  • праз - 2 стръка
  • 200 гр. бекон
  • половин буркан пасирани домати
  • чаша червено вино
  • копър, босилек, кимион, черен пипер
  • 1 тиква - кръгла и не много голяма, за да влезе във фурната
Тиквата се издълбава, оставя се капак, натрива се със сол и черен пипер.
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олио.Шпикова се с чесън и морков и се нарежда в тенджерка, а върху него всички продукти (моркови, чесън, лук, праз, бекон, вино, домати, подправки) .
Оставя се да се задуши, докато всичко стане готово за ядене (около 30 мин.)
После всичко се изсипва в тиквата и се пече около 45 мин. на 180-200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer