От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Ками
Продукти:
- 1 пакет макарони
- 1 кофичка заквасена сметана
- 200-300 гр.броколи
- 200 гр.гъби
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 кисели краставички
- 1 ч.л риган
- 1 резен лимон
- магданоз
- 4 с.л.брашно
Макароните се сваряват и се отцеждат от водата. От брашното, 2 с.л олио и 2 ч.ч вода се прави сос бешамел. Когато е готов, се прибавя сока от лимона и малко сол. Лука, чесъна и морковите се нарязват на ситно и се задушават 5-6 мин. След това се прибавят гъбите, нарязни на филийки и боколите на малки розички. Посолява се и се задушават до готовност на морковите. Преди свалянето от котлона се добавя 1 ч.л риган. На дъното на по-голяма тава се разстила половината сос бешамел.Отгоре се нареждат половината макарони. Върху тях-плънката от зеленчуците. Отгоре другата половина макарони. Върху макароните се подрежат нарязаните на кръгчета краставички. Сметаната се разбърква с останалият сос бешамел и със ситно нарязаният магданоз. С този сос се полива пастициото и се пече във предварително загрята фурна до златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар