четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пълнени камби с ориз

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:
  • 6 средни камби
За плънката:
  • 1 1/2 ч. ч. ориз
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3-4 стръка магданоз
  • 1 стрък целина
  • 2-3 с. л. зехтин
  • 2 кубчета бульон
Начин на приготвяне:

Ориза се сварява в посолена вода за около 8-10 минути.
Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в предварително загрятата мазнина.
Целината и магданозът се наситняват и се изсипват при запържения лук. Разбъркват се. Пържат се 1-2 минути, на умерен огън. Стрива се едно кубче бульон и се налива 1 черпак от водата, в която се вари пастата. След това се изспива прецеденият ориз. Запържва се за кратко.
Камбите се почистват от семето, като капечетата им се запазват.
Камбите се напълват с готовата плънка. Нареждат се в подходяща тава.. Налива се вода, която да стига до 1/3 на камбите. В нея се стрива още едно кубче бульон. Камбите се затварят с капачетата си.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна, около 45 минути. 10 минути преди камбите да са готови, капачетата се отстраняват, за да се запече и плънката. Щом са готови се сервират, като капчетата им се поставят отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer