От Готварския форум на БГ-Мамма
Продукти:
- 500 г пресни картофи
- 3 моркова
- 300 г зелен фасул
- 1 стрък лук
- 1 стрък чесън
- 75 г краве масло
- 3–4 гъби
- 1 ч. л. риган
- 1 ч. л. сол
- 1/2 пакетче суха гъбена крем супа
Картофите се нарязват на филийки и се редят на дъното на йенска тенджера. Върху тях се поставят нарязаните на кръгчета моркови, фасулът и накълцаните наедро лук и чесън. Маслото се нарязва на филийки, които се нареждат равномерно върху зеленчуците. Между маслените парченца се подреждат и гъбите, нарязани наситно. Ястието се подправя с ригана, солта, гъбената крем супа и се залива с 200 мл вода. Пече се при температура 250 градуса. Щом кипне, фурната се намалява на 150 градуса и се пече още около 1 час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар