петък, 30 януари 2009 г.

Гювеч "Фуете"

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:

  • 500 г пресни картофи
  • 3 моркова
  • 300 г зелен фасул
  • 1 стрък лук
  • 1 стрък чесън
  • 75 г краве масло
  • 3–4 гъби
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 пакетче суха гъбена крем супа

Картофите се нарязват на филийки и се редят на дъното на йенска тенджера. Върху тях се поставят нарязаните на кръгчета моркови, фасулът и накълцаните наедро лук и чесън. Маслото се нарязва на филийки, които се нареждат равномерно върху зеленчуците. Между маслените парченца се подреждат и гъбите, нарязани наситно. Ястието се подправя с ригана, солта, гъбената крем супа и се залива с 200 мл вода. Пече се при температура 250 градуса. Щом кипне, фурната се намалява на 150 градуса и се пече още около 1 час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer