От Готварския форум на бг-мамма
Продукти:
- 6 средни патладжана
- 500 гр. кайма
- подправки (бульон или сол, чубрица, копър)
- 2 гл. лук и 2 моркова (това е по желание)
Патладжаните се обелват и нарязват на едри кубчета, след което за 10 мин. се накисват в студена подсолена вода. Измиват се с вода и се задушават в дълбок тиган, колкото да омекнат (ако е тефлонов по-добре, защото иначе гълтат много мазнина. Изсипвате ги в тава. В същия тиган или в друг, запържвате каймата като за обикновена мусака, добавят се копъра и чубрицата. Изсипвате в тавата. Наситнения лук и настърганите моркови ги задушавате в тигана и добавяте и тях в тавата. Разбърквате всичко в тавата, добавяте два бульона или сол и заливаете с една водна чаша вода. Пече се до готовност. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар