сряда, 28 януари 2009 г.

Хляб с маслини

  • 2 глави лук
  • 1-2 с. л. зехтин за запържване на лука
  • 4 ч. ч. брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1/2 ч. л. сол
  • 3/4 ч. ч. зехтин
  • 1 ч. л. мащерка
  • 100 г черни маслини
  • прясно мляко за гланциране
Начин на приготвяне:

1. Лукът се нарязва наситно и се запържва в зехтина за 2-3 минути на слаб огън. Слага се в брашното, добавя се бакпулверът, посолява се и се разбърква. Сипва се 1/4 ч. ч. вода, като се разбърква и се прибавят мащерката, лукът и нарязаните на колелца маслини. Омесва се с ръце и се оставя да почине 20 минути покрито с фолио.
2. В намаслена кексова форма се разпределя тестото и се пече в силно загрята до температура 220 градуса фурна 30-35 минути. Повърхността на хляба се намазва с прясно мляко и се оставя да се пече още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer