- 3 с. л. масло;
- 1 глава лук;
- 2 счукани скилидки чесън;
- 1 ч. л. кимион;
- 1 ч. л. черен пипер;
- 680 г доматено пюре (салца);
- 320 г сметана;
- 40 г разбита сметана (спрей);
1. Маслото се разтопява в тиган, сипват се нарязаният наситно лук и счуканите скилидки чесън. Задушават се около 5 минути на умерен огън, поръсват се с кимион и пипер и се отстраняват от огъня.
2. Доматеното пюре се загрява в тенджера. Добавя се задушеният лук и се разбърква. По желание може да се добави чили сос за по-пикантен вкус. Оставя се да изстине.
3. Сметаната се загрява в отделен съд (без да заври). След това се налива в доматеното пюре и се разбърква.
4. Супата се сипва в подходящи купички. Всяка порция се гарнира с малко разбита сметана
Няма коментари:
Публикуване на коментар