От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 кг сом
- 2-3 моркова
- 2 домата
- 2 чушки
- 1 голяма глава лук
- 2-3 стръка целина
- листа от лапад
- 8 с. л. олио
- магданоз
- сол
Рибата се почиства от кожата и дребните костици. Нарязва се на порционни парчета и се подправя със сол и прясно изцеден лимон. Парчетата се увиват в големи листа лапад, така че да се получат пакетчета. Слагат се в намазан с олио глинен гювеч.
Върху всяко пакетче се поставя по един резен домат. Посолява се, отгоре се изсипват задушените зеленчуци. Ястието се пече 30 минути при температура 160-180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар