сряда, 28 януари 2009 г.

Рибен гювеч

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 кг сом
  • 2-3 моркова
  • 2 домата
  • 2 чушки
  • 1 голяма глава лук
  • 2-3 стръка целина
  • листа от лапад
  • 8 с. л. олио
  • магданоз
  • сол
Лукът се нарязва на едри полумесеци, морковите и чушките - на колелца. Запържват се в олио за няколко минути. Подправят се със ситно нарязана целина, налива се един пръст гореща вода, посолява се и се задушава 10-15 минути.
Рибата се почиства от кожата и дребните костици. Нарязва се на порционни парчета и се подправя със сол и прясно изцеден лимон. Парчетата се увиват в големи листа лапад, така че да се получат пакетчета. Слагат се в намазан с олио глинен гювеч. 
Върху всяко пакетче се поставя по един резен домат. Посолява се, отгоре се изсипват задушените зеленчуци. Ястието се пече 30 минути при температура 160-180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer