- 2-4 средно големи патладжана, разрязани на дълго на половина и издълбани до половин сантиметрова коричка
- 2 глави лук, нарязан на ситно
- 30 мл. зехтин
- 2-3 скилидки смачкан чесън
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. риган
- смлян черен пипер
- 100 гр. кашкавал
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 500 г. доматен сос
- 250 г. моцарела на парчета (или сирене Фета)
Прибавете издълбаната вътрешност на патладжаните със лука, чесъна, ригана и черния пипер и разбърквайте до златисто. Разпределете сместа върху издълбаните корички от патладжана и поръсете с настърган кашкавал и магаданоз. Поставете ги в плоска тава, полейте с доматен сос и парченца моцарела. Загрейте фурната до 180 градуса. Запечете докато патладжана омекне.
Сервира се веднага със салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар