събота, 31 януари 2009 г.

Печен патладжан по италиански

От сайта Готварство Георгиеви
  • 2-4 средно големи патладжана, разрязани на дълго на половина и издълбани до половин сантиметрова коричка
  • 2 глави лук, нарязан на ситно
  • 30 мл. зехтин
  • 2-3 скилидки смачкан чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. риган
  • смлян черен пипер
  • 100 гр. кашкавал
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 500 г. доматен сос
  • 250 г. моцарела на парчета (или сирене Фета)
Загрейте олиото на средно висока температура в тиган.
Прибавете издълбаната вътрешност на патладжаните със лука, чесъна, ригана и черния пипер и разбърквайте до златисто. Разпределете сместа върху издълбаните корички от патладжана и поръсете с настърган кашкавал и магаданоз. Поставете ги в плоска тава, полейте с доматен сос и парченца моцарела. Загрейте фурната до 180 градуса. Запечете докато патладжана омекне.
Сервира се веднага със салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer