петък, 30 януари 2009 г.

Паратас

От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Gerko

Продукти:

  • 300 г брашно
  • 50 г масло
  • 30 г разтопено масло за намасляване
  • 1/2 ч. л. сол
Брашното се пресява в голяма купа, посолява се, добавя се нарязаното на парченца масло. Мачка се с вилица, така че да се получат малки трохи. Наливат се 120-150 мл студена вода, продължава да се мачка до получаването на тестена топка. След това месенето продължава 3-4 минути с ръце. Тестото почива в хладилник 30 минути, покрито. Разточва се на кръг върху обилно набрашнен плот. Намазва се обилно с масло. С нож се изрязват триъгълници, които се навиват и се разточват отново в кръгла форма. Паратас се изпичат от двете страни в сгорещен намаслен тиган.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer