Продукти:
- 1 пиле около 800 г.
- растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
- гъби печурки 3-4 бр.
- лук 100 г. (2 глави)
- бяло вино 200 мл. (1 чаена чаша)
- доматено пюре 20 г. (1 супена лъжица)
- наденица 150 г.
- червен пипер 5 г. (1 чаена лъжичка)
- черен пипер, сол
Вариант е допълнително с шунка - пилешка, пуешка, свинска - варена, веяна или пушена.
Понякога освен наденицата ( македонката, кренвиршите) се добавя и пастърма на лентички или шпеков салам - на ивички.
Могат да се сложат в соса и дафинов лист и бахар на зърна и цели ситни-дребни лукчета или чесънчета, но не трябва да са повече от пилешкото.
Няма коментари:
Публикуване на коментар