петък, 30 януари 2009 г.

Топло мезе с пиле

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 2 бр. пилешки гърди
  • една голяма глава лук
  • 300 гр. печурки
  • 3-4 печени чушки
  • 3-4 кисели краставички
  • 250 гр. доматен сок
  • олио
  • магданоз, чубрица, черен пипер, сол
  • лимон по желание
Нарязват се на ситно гъбите и се изпържват в олио до готовост, изваждат се в същата мазнина се слага нарязания на полумесеци лук. Когато започне да се зачервява се слагат нарязаните на хапки пилешки гърди и се бърка докато си променят цвета, след това се добавят нарязаните на тънки ивички печени чушки (може и пресни) и нарязаните на дребни кубчета кисели краставички. Разбърква се добре изчаква се малко да се омешат миризмите и се добавят гъбите и доматения сок - зависи колко е гъст, ако е по- рядък ще трябва повече време да поизври. Добавят се чубрицата, солта и черния пипер. Когато е готово се сваля от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз. При сервирането се поставя в края на чинийката 1/4 разрязан по дължината лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer