сряда, 28 януари 2009 г.

Кюфтета на фурна

Рецепта от Готварската книга на БГ-Мамма

ПРОДУКТИ:
  • 500 г смляно месо (смес)
  • 1 глава кромид лук
  • 2 лютиви пиперки (по желание)
  • 1 чаена лъжичка черен пипер
  • 5 домата
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 кафена чашка растително масло
  • сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:

Каймата се омесва с дребно нарязаните лук, магданоз и лютиви пиперки, черния пипер и сол. Оставя се да отлежи 1 - 2 часа. От нея се оформят кръгли кюфтета с дебелина до 1 см. Поставят се в тава, намазана с мазнината, върху 1/2 от нарязаните на кръгчета домати, покриват се с останалите домати и се пекат в умерена фурна. При поднасянето им към всяка порция може да се добави гарнитура по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer