Рецепта от Готварската книга на БГ-Мамма
ПРОДУКТИ:
- 500 г смляно месо (смес)
- 1 глава кромид лук
- 2 лютиви пиперки (по желание)
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 5 домата
- 1/2 връзка магданоз
- 1 кафена чашка растително масло
- сол на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с дребно нарязаните лук, магданоз и лютиви пиперки, черния пипер и сол. Оставя се да отлежи 1 - 2 часа. От нея се оформят кръгли кюфтета с дебелина до 1 см. Поставят се в тава, намазана с мазнината, върху 1/2 от нарязаните на кръгчета домати, покриват се с останалите домати и се пекат в умерена фурна. При поднасянето им към всяка порция може да се добави гарнитура по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар