От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 4 бр. пилешки гърди с кожата
- 250 г гъби
- 50 г масло
- 2 стерилизирани домата, ситно нарязани
- 2-3 с. л. тъмен соев сос
- 1-2 щипки сол
- черен пипер
- 1 ч. л. сух розмарин
за соса:
- 1 чаша бяло вино (мускат)
- 1/2 глава лук
- черен пипер и сол на вкус
- 2-3 щипки куркума (по желание)
Гъбите се нарязват на малки парчета и се запържват в маслото за 3 минути на силен огън. Овкусяват се със соев сос, добавят се доматите и се запържват около минута (или докато се изпари течността). Подправя се със сол и черен пипер. Кожата се отделя частично от гърдите и гъбите се разпределят между нея и месото. Покриват се с кожата и ако е необходимо, се защипва с клечка за зъби или с метално шишче, за да не изтича плънката. Гърдите се поръсват със сол и стрит розмарин, поставят се в тавата и се налива 1 пръст вода. Запичат се около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (или докато леко се зачервят). Може да се поръсят с червен пипер за цвят. В тавата с останалия от печенето сок се наливат виното и 1/2 чаша студена вода, прехвърля се в тиган и се кипва. Добавя се настърган на ренде лук и ври още 1-2 минути. Подправя се със сол, черен пипер и куркума.
Няма коментари:
Публикуване на коментар