петък, 30 януари 2009 г.

Пилешки книжен кебап

От Готварския форум на Бг-мамма
  • около килограм пилешки гърди
  • лук
  • печурки
  • счукан кимион,чубрица или джоджен
  • бял пипер
  • олио
Около килограм пилешки гърди се нарязват на ивици и се подправят от вечерта с една от трите подправки по избор - счукан кимион, чубрица или джоджен. На другия ден се подправят и с бял пипер и се поставят върху намаслено алуминиево фолио, върху което предварителн са поставени няколко резена лук. Върху месото се слагат нарязани печурки. Загръща се много добре фолиото от всички страни, така че отникъде да не може да излиза въздух. Поставят се отделните пакетчета фолио в тава, в която се налива малко вода.
Пече се близо два часа на умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer