петък, 30 януари 2009 г.

Рибен кебап в гювече

Рецепта от сайта на Бон Апети
  • 1/2 кг. рибно филе (най-добре хек)
  • 2 стръка праз лук
  • 2 сурови червени чушки от туршия
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 2 клонки целина
  • 1/2 буркан домати
  • 4 с. л. олио
  • сол, копър, магданоз
Нарязваме праза и го задушаваме, прибавяме нарязаната целина и червените чушки. След 3-4 мин. прибавяме и виното. Захлупваме съда, докато виното изври и най-накрая прибавяме доматите. Като поври малко сместа я дърпаме от котлона. В гювече нареждаме първо рибата и върху нея задушените зеленчуци. Поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз и посоляваме. Печем около 25-30 мин. в силна фурна (но не предварително загрята, защото ще се пукнат гювечетата) .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer