- 4 малки пъстръви
- 2 моркова
- олио за пържене
- Сок от 1/2 лимон
- 2 с. л. соев сос
- 2-3 щипки джинджифил на прах
- 1-2 с. л. олио
- 2-3 щипки сол
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- 2 моркова
- 1 домат
Mаринатата се приготвя, като сосът от лимона се изцежда и се разбърква със соевия сос, олиото, солта, джинджифила . Рибните филета се нареждат в подходящ съд и се поливат с маринатата. Оставят се да престоят 30 минути.
Плънката се приготвя, като в тиган се загрява олиото и на силен огън се пържат нарязаните наситно лук и тиквичка. Разбърква се периодично. След 1-2 минути се добавя нарязаният наситно домат. Пържи се 3 минути и се подправя със соев сос. Пържи се още 1-2 минути.
В получилата се при обезкостяването гръбначна кухина се поставя парче морков и рибите се завързват с конец, така че да не изпаднат морковите. Овалват се в брашно и се пържат в маслена баня в китайски тиган 8-10 минути. След това конецът се отстранява и във всяка пъстърва се поставя част от плънката.Запичат се в предварително загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар