петък, 30 януари 2009 г.

Пълнени пъстърви по китайски

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 4 малки пъстръви
  • 2 моркова
  • олио за пържене
Марината:
  • Сок от 1/2 лимон
  • 2 с. л. соев сос
  • 2-3 щипки джинджифил на прах
  • 1-2 с. л. олио
  • 2-3 щипки сол
Плънка:
  • 1 тиквичка
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 1 домат
Пъстървата се почиства, като се махат гръбната и коремните перки. С остър нож се прави прорез от горната част на гръбната кост, а след това и от долната. С пръсти внимателно се изважда костта, без да се допусне филетата да се разделят.
Mаринатата се приготвя, като сосът от лимона се изцежда и се разбърква със соевия сос, олиото, солта, джинджифила . Рибните филета се нареждат в подходящ съд и се поливат с маринатата. Оставят се да престоят 30 минути.
Плънката се приготвя, като в тиган се загрява олиото и на силен огън се пържат нарязаните наситно лук и тиквичка. Разбърква се периодично. След 1-2 минути се добавя нарязаният наситно домат. Пържи се 3 минути и се подправя със соев сос. Пържи се още 1-2 минути.
В получилата се при обезкостяването гръбначна кухина се поставя парче морков и рибите се завързват с конец, така че да не изпаднат морковите. Овалват се в брашно и се пържат в маслена баня в китайски тиган 8-10 минути. След това конецът се отстранява и във всяка пъстърва се поставя част от плънката.Запичат се в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer