Продукти:
- по една риба на порция
- краве масло
- 1 лимон
- магданоз, босилек, копър - по една връзка
- 2 супени лъжици каперси
- сол и черен пипер - на вкус
Всяка рибка се разцепва по дължина без да се срязва докрай на две.
Измива се със студена вода и разрезът се подсушава.
Кравето масло се размачква с част от накълцаните на ситно ароматни треви и със сока от лимона.
Всяка рибка се намазва със сместа отвън и отвътре.
В разреза се поставят каперси (могат да се заменят с дафинов лист) и тънки кръгчета лимон.
Всяка рибка се загъва плътно в двойно фолио.
Пече се във фурна загрята до 200 градуса по Целзий за 30-40 минути.
Поднася се гореща, украсена с резенчета лимон и стръкчета ароматни треви
Няма коментари:
Публикуване на коментар