петък, 30 януари 2009 г.

Скумрия с ароматни треви и лимон, запечена във фолио

Рецепта на Yosif от сайта Гответе с мен

Продукти:
  • по една риба на порция
  • краве масло
  • 1 лимон
  • магданоз, босилек, копър - по една връзка
  • 2 супени лъжици каперси
  • сол и черен пипер - на вкус
Приготвяне:
Всяка рибка се разцепва по дължина без да се срязва докрай на две.
Измива се със студена вода и разрезът се подсушава.
Кравето масло се размачква с част от накълцаните на ситно ароматни треви и със сока от лимона.
Всяка рибка се намазва със сместа отвън и отвътре.
В разреза се поставят каперси (могат да се заменят с дафинов лист) и тънки кръгчета лимон.
Всяка рибка се загъва плътно в двойно фолио.
Пече се във фурна загрята до 200 градуса по Целзий за 30-40 минути.
Поднася се гореща, украсена с резенчета лимон и стръкчета ароматни треви

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer