От сайта Готварство Георгиеви- 8 малки тиквички
- 4 домата
- 2-3 скилидки чесън
- 1/4 връзка магданоз
- 1 ч. л. босилек
- зехтин (олио) за пържене
- сол на вкус
За плънката:
- 150-200 г. кайма
- 2 скилидки чесън
- 4-5 стръка магданоз
- 1/2 ч. л. мащерка
- 1/2 ч. л. риган
- сол и черен пипер на вкус
Каймата се смесва със ситно накълцания чесън и подправките и се разбърква много добре. Вътрешността на тиквичките се издълбава, така че в тях да се получи нещо като тръбичка и се пълнис със приготвената плънка. В тенджера се сгорещява зехтинът и в него се задушават под капак за 3-4 минути тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва на едро и се прибавя заедно с настърганите домати към позапържените вече тиквички. Ври на тих огън 20 минути, като няколко минути преди да се свали от огъня, към ястието се прибавят счуканите скилидки чесън, накълцаният магданоз и босилекът.
При сервиране в чинията се поставя по една от тиквичките, нарязана на колелца. Залива се със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар