събота, 31 януари 2009 г.

Пълнени тиквички по сицилиански

От сайта Готварство Георгиеви
  • 8 малки тиквички
  • 4 домата
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1 ч. л. босилек
  • зехтин (олио) за пържене
  • сол на вкус
За плънката:
  • 150-200 г. кайма
  • 2 скилидки чесън
  • 4-5 стръка магданоз
  • 1/2 ч. л. мащерка
  • 1/2 ч. л. риган
  • сол и черен пипер на вкус
Каймата се смесва със ситно накълцания чесън и подправките и се разбърква много добре. Вътрешността на тиквичките се издълбава, така че в тях да се получи нещо като тръбичка и се пълнис със приготвената плънка. В тенджера се сгорещява зехтинът и в него се задушават под капак за 3-4 минути тиквичките. Вътрешността на тиквичките се нарязва на едро и се прибавя заедно с настърганите домати към позапържените вече тиквички. Ври на тих огън 20 минути, като няколко минути преди да се свали от огъня, към ястието се прибавят счуканите скилидки чесън, накълцаният магданоз и босилекът.
При сервиране в чинията се поставя по една от тиквичките, нарязана на колелца. Залива се със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer