От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 10 яйца
- 300 г гъби
- 125 г (1 пакетче) масло
- 2 чаени чаши вода
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 супена лъжица оцет
- черен пипер
- сол на вкус
Почистените и измити гъби се нарязват на филийки и се задушават до омекване в 2/3 от мазнината и 1 кафена чашка гореща вода (която постепенно се прибавя), подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разпределят в 5 чинии за поднасяне. В съд с вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се пускат от ниско яйцата, похлупват се с капак и се варят на слаб огън, докато жълтъкът се забули от белтъка. Изваждат се с решетеста лъжица, поставят се (по 2 бр.) върху гъбите и се заливат с останалата 1/3 от маслото, предварително разтопено, посолено и оцветено с червения пипер. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.
Няма коментари:
Публикуване на коментар