петък, 30 януари 2009 г.

Забулени яйца върху задушени гъби

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 10 яйца
  • 300 г гъби
  • 125 г (1 пакетче) масло
  • 2 чаени чаши вода
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 супена лъжица оцет
  • черен пипер
  • сол на вкус

Почистените и измити гъби се нарязват на филийки и се задушават до омекване в 2/3 от мазнината и 1 кафена чашка гореща вода (която постепенно се прибавя), подправят се със сол и черен пипер на вкус и се разпределят в 5 чинии за поднасяне. В съд с вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се пускат от ниско яйцата, похлупват се с капак и се варят на слаб огън, докато жълтъкът се забули от белтъка. Изваждат се с решетеста лъжица, поставят се (по 2 бр.) върху гъбите и се заливат с останалата 1/3 от маслото, предварително разтопено, посолено и оцветено с червения пипер. Ястието се поднася веднага след приготвянето му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer