петък, 30 януари 2009 г.

Каша от гъби

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 500 г пресни (или 250 г стерилизирани) гъби
  • 125 г краве масло
  • 2 кафени чашки брашно
  • черен пипер
  • сол на вкус

Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на дребни парченца и се сваряват в подсолена вода. Брашното се запържва до светлозлатисто оцветяване в разтопеното масло и се разрежда на каша с отварата от гъбите при непрекъснато разбъркване. След кипването на кашата се прибавят сварените гъби и сол на вкус. Кашата се доварява, като от време на време се разбърква, поръсва се със смлян черен пипер и се поднася. Ако кашата се приготвя със стерилизирани гьби, запърженото брашно се разрежда с течността от консервата и гореща вода. По желание кашата може да се подправи с лимонов сок или със счукан чесън. Освен това 1/5 от маслото може да се отдели за поливане на кашата при поднасянето й.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer