сряда, 28 януари 2009 г.

Кус-кус със зеленчуци

Прродукти:
  • 1 ч.ч. кус-кус
  • 3 ч.ч. зеленчуков бульон или вода
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 средна глава лук, накълцана на ситно
  • 4 скилидки чесън счукан
  • 1 с.л. прясно накълцан джинджифил
  • 4 моркови, нарязани на кръгчета
  • щипка стрита люта чушка (може и без нея)
  • 1/8 ч.л. кориандър
  • 2 тиквички, нарязани на филийки

  • 1 червена чушка, нарязана на малко парченца

Приготвяне:

Изсипете кус – куса в голяма купа и ги залейте с чаша вряла вода или бульон. Покрийте съда и оставете за около 5 минути. Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете лука, чесъна, джинджифила и задушете, бъркайки, за 1 – 2 минути.Добавете морковите, лютата чушка, кориандъра и останалия бульон. Оставете да заври, след което намалете огъня и варете 5 минути. Добавете тиквичките и задушавайте 3 минути.Същото направете и с чушката накрая, без да слагате капак. Разровете кус – куса с вилица. Изсипете зеленчуците и получения сос вътре. Разбъркайте и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer