От сайта Готварство Георгиеви
- 2 -3 краставици
- 2 ч. л. морска сол
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 с. л. ситно нарязан джоджен
- 2 -3 скилидки чесън
Краставиците се измиват, издълбават се от семената, ако е необходимо и се нарязват на кубчета. Поставят се в цедка и се поръсват с морска сол. Оставят се за 15 минути. Измиват се със студена вода и се подсушават със салфетка. В купа за салата се поставят краставиците и се заливат с разбито кисело мляко с джоджен.
Ястията “райта” се приготвят от кисело мляко, смесено с пресни зеленчуци, подправки, а понякога и орехи. Сервират се с пикантни ястия, за да уравновесят вкуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар