петък, 30 януари 2009 г.

Индийска салата с краставици ( Райта )

От сайта Готварство Георгиеви
  • 2 -3 краставици
  • 2 ч. л. морска сол
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1 с. л. ситно нарязан джоджен
  • 2 -3 скилидки чесън
Краставиците се измиват, издълбават се от семената, ако е необходимо и се нарязват на кубчета. Поставят се в цедка и се поръсват с морска сол. Оставят се за 15 минути. Измиват се със студена вода и се подсушават със салфетка. В купа за салата се поставят краставиците и се заливат с разбито кисело мляко с джоджен.
Ястията “райта” се приготвят от кисело мляко, смесено с пресни зеленчуци, подправки, а понякога и орехи. Сервират се с пикантни ястия, за да уравновесят вкуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer