петък, 30 януари 2009 г.

Родопско вдъхновение

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 4 пилешки пържоли (от бутчета)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 г пресни гъби - нарязани
  • 4 домата (1/2 буркан стерилизирани домати)
  • 5 с. л. олио
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 в. ч. бяло вино
  • 1 лимон
  • сол на вкус
Пържолите се начукват с дървено чукче, намазват се с олио и лимонов сок, посоляват се.
Доматите се обелват и се нарязват наситно заедно с лука. Лукът се запържва за минута в тиган със сгорещено олио.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи 2 минути на силен огън. Налива се бялото вино и след като се изпари, се добавят доматите, чубрицата, счуканият чесън. Вари се на тих огън 10 минути под капак.
Пилешките пържоли се пекат на скара по около 10 минути от всяка страна. Готовите пържоли се поставят в съда със соса и всичко се вари 1 минута. По желание се поръсва с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer