петък, 30 януари 2009 г.

Яйца по индийски

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:

  • 6 яйца  
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 домат
  • 30-40 г масло
  • 1/2 ч. л. куркума
  • 1/4 ч. л. джинджифил
  • 1/2 ч. л. смлян кориандър
  • 1 щипка кимион
  • сол на вкус
Лукът се нарязва на колелца. Чушките се почистват и нарязват на много малки кубчета. Доматът се обелва, почиства се от семето и месестата част се нарязва на дребно. Лукът се запържва в предварително загрятото масло за около 2 минути. След това се добавят чушките. Подправя се с куркума и джинджифил. Сотира се на силен огън за около 1-2 минути. Посолява се. В края на пърженето ястието се подправя с кориандъра. Яйцата се разбиват, като се посоляват. Прибавят се към запържените зеленчуци. Поръсва се с парчетата домат и кимиона и се разбърква няколко пъти, докато стегнат яйцата, като се внимава да останат сочни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer