От Готварския форум на БГ-Мамма
Продукти:
- 6 яйца
- 4 стръка пресен лук
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 домат
- 30-40 г масло
- 1/2 ч. л. куркума
- 1/4 ч. л. джинджифил
- 1/2 ч. л. смлян кориандър
- 1 щипка кимион
- сол на вкус
Лукът се нарязва на колелца. Чушките се почистват и нарязват на много малки кубчета. Доматът се обелва, почиства се от семето и месестата част се нарязва на дребно. Лукът се запържва в предварително загрятото масло за около 2 минути. След това се добавят чушките. Подправя се с куркума и джинджифил. Сотира се на силен огън за около 1-2 минути. Посолява се. В края на пърженето ястието се подправя с кориандъра. Яйцата се разбиват, като се посоляват. Прибавят се към запържените зеленчуци. Поръсва се с парчетата домат и кимиона и се разбърква няколко пъти, докато стегнат яйцата, като се внимава да останат сочни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар