сряда, 28 януари 2009 г.

Самоковска пъстърва с доматен сос

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 пъстърва
  • 4 домата
  • 2–3 с. л. олио
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 дафинов лист
  • сол и черен пипер на вкус
Рибата се почиства и измива. Отстраняват се главата и опашката, нарязва се на котлети и се посолява. В дълбок тиган се поставят солта, черният пипер и начупеният дафинов лист и се заливат с 1 ч. ч. вода и олиото. Поставят се рибните котлети и се задушава около 2–3 минути. Доматите се настъргват, прецеждат се през цедка, за да се отстрани семето, и се изсипват при задушената риба. Поръсва се с накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Запича се при температура 160–180 градуса около 10 минути и се консумира, докато е гореща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer