От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1 пъстърва
- 4 домата
- 2–3 с. л. олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 дафинов лист
- сол и черен пипер на вкус
Рибата се почиства и измива. Отстраняват се главата и опашката, нарязва се на котлети и се посолява. В дълбок тиган се поставят солта, черният пипер и начупеният дафинов лист и се заливат с 1 ч. ч. вода и олиото. Поставят се рибните котлети и се задушава около 2–3 минути. Доматите се настъргват, прецеждат се през цедка, за да се отстрани семето, и се изсипват при задушената риба. Поръсва се с накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Запича се при температура 160–180 градуса около 10 минути и се консумира, докато е гореща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар